Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 3 jajeta
- 2 šargarepe
- so, biber, origano
- pola kesice praška za pecivo
- 4-6 kašika brašna
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- 200 g sira
Recept za pitu bez kora:
Pite bez kora su najjednostavnije za pripremu, jer se svi sastojci samo pomešaju i izliju u pleh. Takva je i ova pita sa tikvicama za koju će se tražiti parče više.Tikvice, šargarepe i crni luk izrendajte i pomešajte u jednoj činiji. Dodajte začine. Zatim u smesu umešajte rendani sir, jaja, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve dobro sjedinite. Prebacite u tepsiju i pecite 40ak minuta na 180 stepeni.
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Svečana salata sa piletinom, kuvanim jajima i kiselim krastavcima
Čizkejk sa keksom, kokosom i čokoladom
Recept za posne čupavce
Čokoladni brauni bez šećera sa malinama