1. U posudi za mešanje staviti heljdino brašno, kvasac, sodu, so i šećer. 


Sastojci:

450 g heljdinog brašna

10 g suvog kvasca

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

2 kašike ulja

250 ml mlake vode

2. Promešati varjačom, pa naliti vodu i ulje. Zamesiti testo mikserom, nastavcima za testo. Testo bude lepljivo, da vas ne buni, ali mu nemojte dodavati više brašna zbog toga. 

3. Ostaviti testo da naraste 30 minuta. 

4. Na pobrašnjenoj podlozi izručite naraslo testo i blago ga premesite. 

5. U okrugli pleh za pečenje staviti papir, pa prebaciti premešeno testo i ostaviti ga da odstoji još 30 minuta. 

6. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C oko 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/ 

Izvor: stil.kurir.rs