1. Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu i iseckati je. Izmešati sve s vinom i dodati začinsko bilje. Dodati meso u pripremljenu marinadu i držati ga tako u frižideru oko 3 sata. Iseckati slaninu na trake.
2. Dobro ocediti meso. Zagrejati ulje i propržiti slaninu. Dodati meso i ispržiti ga. Dodati marinadu i alevu.
3. Iseckati paradajz i dodati ga mesu, naliti vodom i krčkati 90 min. Začiniti po potrebi.
Juneći gulaš sa slaninom
Jednostavno se priprema, ali mariniranje mese traje tri sata, a krčkanje 90 minuta pa pripremu treba početi na vreme.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom