1. Patlidžan oljuštiti, iseći po dužini na kriške debljine pola centimetra i potopiti ih u činiju sa hladnom slanom vodom kako bi izgubili gorčinu.
2. Umutiti 5 jaja i malo posoliti, a u drugi tanjir sipati brašno. Patlidžan ocediti pa svaki komad umakati u brašno pa u jaja i pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.
3. Na ulju izdinstati sitno naseckan crni luk, mleveno meso, so i biber i sve dobro propržiti.
Umutiti dva jaja, mleko i pavlaku, posoliti i pobiberiti.
4. U vatrostalnu posudu složiti red pohovanih patlidžana, preko rasporediti pola mase mesnog fila pa zalti jednom trećinom preliva od jaja i mleka. Zatim složiti drugi red patlidžana, mesa i preliva. Završiti slaganje redom patlidžana i preliti preostalim prelivom od mleka jaja. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 45-50 minuta.
Musaka od plavog patlidžana
Kada vam dosadi musaka od krompira ili tikvica, ovo je pravo osveženje.
Još iz kategorije
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom