1. Mikserom mutimo puter. Dodamo prethodno pomešano brašno, so i sodu bikarbonu. Dodamo 150 ml vode i nastavimo testo da mesimo rukom. Tepsiju premažemo puterom, formiramo loptice i ređamo u tepsiju. Na svaku lopticu stavimo po jedan badem i pritisnemo ka unutra.
2. Pečemo 20 minuta na 180 ⁰C.
3. Pripremamo šerbet. Skuvamo vodu i šećer, uz mešanje. Dodamo limunov sok. Kada šerbet dobije potrebnu gustinu sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Kolačiće potopimo u ohlađen šerbet, vadimo i serviramo.
Izvor: smazime.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus