1. Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).
2. Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.
3. Na masti propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.
4. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.
5. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.
Aromatična čorba od oslića sa povrćem
Najlepša pogača sa cimetom u obliku pahulje
Piroške sa kačkavaljem i šunkom
Sendvič torta sa šunkom i krem sirom
Potpuno novo na tržištu: Brzi i hranljivi obroci sada dostupni u vidu Argeta salata