1. Pomešajte žumace i senf, dodajte ulje kap po kap, pa mutite tako da dobijete kremasti majonez. Umešajte sirće i ajvar, posolite, pobiberite i ostavite da se hladi.


Sastojci:

4 lepinje
4 fileta belog mesa (po 80 g)
50 g brašna
1 jaje + 1 žumance
malo mleka
100 g prezli
100 g seckanih lešnika
1 dl ulja za prženje
½ kašicice senfa
1,25 dl ulja
kašika sirćeta
so, biber
kašika ajvara
2 paradajza
krastavac
zelena salata, manja glavica
glavica crnog luka

2. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Paradajz, krastavac i rukolu operite i očistite, a zatim isecite za salatu.

3. Presecite lepinje, pa ih zapecite pet minuta sa unutrašnje strane. Na jedan tanjir sipajte brašno, u drugom umutite jaje i mleko, a u trećem pomešajte prezle i lešnik. Meso prvo panirajte brašnom, zatim ga umočite u jaje i mleko, pa u prezle i lešnik. Pržite ga u vrelom ulju. Lepinju namažite majonezom, stavite meso, kolutove zrnog luka, kolutove paradajza i salatu.