1. Meso iseći na trakice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu.


Sastojci:

300 g mesa po izboru

sok od jednog limuna

1 sušene sušene nane

1 kašika origana

3 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

so

sveže mleven biber

2. Maslinovo ulje pomešati sa limunovim sokom, dodati sušenu mentu i origano, so, sveže mleveni biber i zgnječeni beli luk.

3. Preliti meso sa marinadom i ostaviti u frižideru najmanje nekoliko sati. Potom meso pržiti na tiganju.

Pogledajte recept za domaće tortilje.

4. U posudi pomešati brašno i so. Dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 malih loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati sa malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.

Pogledajte recept za tzatziki sos.

5. Testo premazati sa caciki sosom, složiti meso i dodati malo sitno sečenog crvenog luka i sveže listiće mente….ili neko drugo sveže povrće po izboru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti-svijeta.com