1. Meso iseći na trakice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu.
2. Maslinovo ulje pomešati sa limunovim sokom, dodati sušenu mentu i origano, so, sveže mleveni biber i zgnječeni beli luk.
3. Preliti meso sa marinadom i ostaviti u frižideru najmanje nekoliko sati. Potom meso pržiti na tiganju.
Pogledajte recept za domaće tortilje.
4. U posudi pomešati brašno i so. Dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 malih loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati sa malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.
Pogledajte recept za tzatziki sos.
5. Testo premazati sa caciki sosom, složiti meso i dodati malo sitno sečenog crvenog luka i sveže listiće mente….ili neko drugo sveže povrće po izboru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti-svijeta.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus