1. Kilogram suvih šljiva popariti sa 6 dl vrele vode, poklopiti i ostaviti da malo odstoji.
2. Jedan margarin rastopiti na blagoj vatri.
3. Procediti šljive.
4. Jednu koru premazati ravnomerno sa 2 kašike rastopljenog margarina, dodati preko drugu koru i ponoviti postupak, zatim treću koru i i takođe ponoviti postupak. Preko treće kore uz ivicu ređati gusto i zbijeno red šljiva a zatim motati u rolnu i staviti u pleh koji se ne podmazuje. Krajevi kore uvek idu uz pleh .
5. Svaku rolnu premazati kašikom rastopljenog margarina i seći na parčiće širine oko 3 cm a zatim na mestima gde je isečeno dodati po malo rastopljenog margarina.
6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postane zlatno žuta.
7. U šerpu staviti 800 g šećera, sipati 1,5 dl vode i staviti na blagu vatru. Mešati dok dok se šećer ne rastopi a zatim pojačati vatru i mešati dok ne provri i ne pojave se mehurići. Ostaviti da se ohladi.
8. Gotovu vruću pitu preliti prohlađenim sirupom ravnomerno i ostaviti da odstoji pola sata, da kore upiju.
Izvor: kuvajuzivo.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus