1. Od  mleka odvojte šolju, a ostatak stavite sa 2 kašike šećera i vanilin šećerom da prokuva. Za to vreme umutite čvrst sneg od belanaca i dodajte prah šećer. Nastavite s mućenjem dok ne dobijete čvrst sneg.


Sastojci:

5 jaja
1 l mleka
kesica vanilin šećera
malo rendane kore limuna
7 kašika šećera
2 kašike prah šećera
2 kašike brašna

2. Kašikom vadite nokle i spuštajte ih u kipuće mleko, prvo s jedne pa s druge strane po par sekundi (nokle narastu). Vadite rešetkastom kašikom u činiju.

3. Žumanaca umutite s preostalim šećerom i dodajte brašno. Razredite šoljom mleka koju ste odvojili i sve sipajte u vrijuće mleko da se skuva krem, pa njime prelijte nokle. Odozgo narendajte limunovu koru, a možete dodati i narendanu čokoladu. Ohladite i služite.