1. Teleće meso isecite na šnicle, pa „istucite” tučkom za meso. Brašno pomešajte sa alevom paprikom. Svaku šniclu (samo jednu stranu) uvaljajte u tu mešavinu.

2. Na zagrejano ulje stavite šnicle - najpre pobrašnjenu stranu, a potom okrenite na drugu (sa svake strane pecite dva-tri minuta).

3. Pospite suvim začinom, podlijte vodom i dinstajte polupokriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Popotrebi podlivajte vodom.

4. Kada meso omekša, dodajte ajvar, naseckani beli luk i vino, pa još malo prodinstajte. Poslužite uz prilog od povrća, rezance ili mlade krompiriće.


Sastojci:

600 g telećeg mesa od buta
suvi začin, malo aleve paprike
30 g oštrog pšeničnog brašna
1 kašika ajvara (nije obavezno)
3-4 kašike ulja
1 dl vina
nekoliko čenova belog luka