1. Teleće meso isecite na šnicle, pa „istucite” tučkom za meso. Brašno pomešajte sa alevom paprikom. Svaku šniclu (samo jednu stranu) uvaljajte u tu mešavinu.
2. Na zagrejano ulje stavite šnicle - najpre pobrašnjenu stranu, a potom okrenite na drugu (sa svake strane pecite dva-tri minuta).
3. Pospite suvim začinom, podlijte vodom i dinstajte polupokriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Popotrebi podlivajte vodom.
4. Kada meso omekša, dodajte ajvar, naseckani beli luk i vino, pa još malo prodinstajte. Poslužite uz prilog od povrća, rezance ili mlade krompiriće.
Teleće šnicle u sosu od belog luka
Beli luk osim što je izuzetno zdrav, mesu daje i neodoljivu aromu.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus