1. Sočivo potopiti u vodu tako da ogrezne, kuvati poklopljeno 30-35 minuta.

2. Kelj očistiti i naseći na tračice. Luk narezati na kockice i staklasto ga prodinstati u velikom loncu na 2 kašike ulja,
dodati kelj pa i njega malo propržiti. Naliti bujon i polupoklopljeno kuvati oko 30 minuta.

3. Za to vreme limun oprati vrućom vodom, naribati koricu i iscediti sok. Bundevu naseći na kockice.

4. U teflonskom tiganju zagrejati preostalu kašiku ulja i 1-2 minuta pržiti usitnjenu bundevu. Umešati limunovu koricu i sok, posoilti, pobiberiti i dodati čili.

5. Kuvano sočivo ocediti i zajedno sa bundevom umešati u varivo. Pustiti da se krčka još 3 minuta, po potrebi začiniti sa još malo soli, bibera i soka od limuna.


Sastojci:

200 g smeđeg sočiva
300 g kelja
1 glavica luka
3 kašike ulja
1,5 l bujona
1 neprskani limun
200 g bundeve
čili u prahu
so, biber