Omiljene poslastice u vrelim letnjim danima su one koje se brzo prave i koje se jedu hladne. Jedna od njih je i ova torta sa piškotama i voćem. Osvežavajuća, lagana i kremasta postaće vam favorit na prvi zalogaj. U fil se dodaje i mleveni keks što je čini potpuno neodoljivom i među decom.

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 150 ml mleka

Za fil:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 120 g šećera u prahu
  • 200 g kisele pavlake
  • 120 g mlevenog keksa
  • 20 g učvršćivača za šlag
  • 300 g bobičastog voća

Za ukrašavanje:

  • 200 g ribizli
  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Piškote umočite u mleko pa ređajte u kalupu po dnu i uspravno po ivicama kalupa. Umutite slatku pavlaku, šećer u prahu, učvršćivač za šlag. Kada je umućeno dodajte kiselu pavlaku i mleveni keks pa promešajte špatulom. Dodajte bobičasto voće, lagano umešajte pa sipajte u kalup. Poravnajte. Posudu prebrišite ubrusom pa u njoj umutite slatku pavlaku i šećer u prahu. Odozgo pospite ribizle i stavite šlag.

Stavite u frižider na 2 sata da se stegne.

Izvor: Stvar ukusa