Kombinacija kokosa i bele čokolade uvek je dobitna kombinacija. Još kada se u sredini nalazi ceo lešnik užitak je potpun. Što je najbolje od svega ove kokos kuglice se ne peku, lako se prave, samo je potrebno strpljenje da sačekate da se stegnu. Odlične su za razne vrste proslava ili kada želite da obradujete ukućane slatkišem koji nestaje u jednom zalogaju.
Sastojci:
10 g putera
100 ml slatke pavlake
250 g bele čokolade
50 g celih lešnika
50 g kokosovog brašna
Priprema:
U šerpu dodajte puter i slatku pavlaku i promešajte. Dodajte belu čokoladu, zagrevajte na umerenoj vatri i mešajte dok se čokolada ne otopi i smesa dobro sjedini. Sklonite šepru sa vatre, a dobijenu smesu prelijte u tanjir. Stavite je u frižider na 2 sata. Kada se smesa stegne kašikom vadite deo, stavite u sredinu ceo lešnik, pa rukama oblikujte kuglicu. Postupak ponavljate dok ne utošite sav materijal. Svaku od njih dobro uvaljatje u kokosovo brašno i ređajte na tacnu za služenje. Ukoliko ih nećete odmah jesti držite ih u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus