Jednostavne i brze kremaste poslastice vole svi, jer ne samo da su ukusne, nego i svima uspevaju zbog lake pripreme. Upravo takav je i recept za ovaj divni kremasti kolač koji će se svima dopasti. Kombinacija karamele, čokolade i piškota je pun pogodak, a sastojke uglavnom imate kod kuće. Možete da ga napravite i za neku svečanu priliku. 

  • Sastojci:
  • 100 g piškota 
  • 50 ml mleka
  • Za fil: 
  • 50 g kukuruznog skroba
  • 30 g šećera
  • 70 g pudinga od karamele 
  • 500 ml mleka
  • 200 ml zaslađene pavlake
  • 100 g crne čokolade
  • Za dekoraciju:
  • čokolada

Priprema:
Umočite piškote u mleko i poređajte u vatrostalnu posudu. U šerpi pomešajte skrob, šećer, puding od karamele, mleko i slatku pavlaku, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se otopi. Sipajte preko piškota. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Pospite rendanom čokoladom i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE