Jednostavne i brze kremaste poslastice vole svi, jer ne samo da su ukusne, nego i svima uspevaju zbog lake pripreme. Upravo takav je i recept za ovaj divni kremasti kolač koji će se svima dopasti. Kombinacija karamele, čokolade i piškota je pun pogodak, a sastojke uglavnom imate kod kuće. Možete da ga napravite i za neku svečanu priliku.
- Sastojci:
- 100 g piškota
- 50 ml mleka
- Za fil:
- 50 g kukuruznog skroba
- 30 g šećera
- 70 g pudinga od karamele
- 500 ml mleka
- 200 ml zaslađene pavlake
- 100 g crne čokolade
- Za dekoraciju:
- čokolada
Priprema:
Umočite piškote u mleko i poređajte u vatrostalnu posudu. U šerpi pomešajte skrob, šećer, puding od karamele, mleko i slatku pavlaku, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se otopi. Sipajte preko piškota. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Pospite rendanom čokoladom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalni italijanski recept za testo za picu
Domaće kiflice sa filom od ajvara gotove za sat vremena
Zimnica od paprike somborke