Sitni kolači su ukras svake trpeze, a svi ljubitelji poslastica će biti oduševljeni ovim receptom. Reč je o šišarka kolačima koji se prave od plazme, čokolade i lešnika, a dekorišu se čokoladnim pahuljicama. Priprema nije nimalo komplikovana, a kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva.Isprobajte i vi ove ukusne kolače koji će iznenditi i goste koji uvek nađu zamerku.
- Sastojci:
- 300 g mlevene plazme
- 200 ml mleka
- 200 g čokoladnih kukuruznih pahuljica
- 100 g putera
- 100 g mlevenih lešnika
- 60 g mlečne čokolade
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, šećer i brašno. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i opet mešajte dok se ne otopi. U dobijenu smesu dodajte plazmu i lešnike, pa lagano promešajte. Oblikujte manje kupe, pa na njih stavljajte čokoladne pahuljice. Ako želite pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol