Ekleri su čuveni francuski desert koji se pravi od kuvanog testa, puni kremom od vanile i na kraju se preliva istopljenom čokoladom. Ove slatke zalogajte obožavaju u celom svetu,a ako vam testo za eklere, profiterole ili princes krofne ne uspeva, mi predlažemo da isprobate i ovaj recept. Umesto kuvanog testa koristite piškote, a krem od vanile zamenite jednostavnijm i to onim koji se ne kuva. Uspeće vam iz provog pokušaka, a ovako pripremljene eklere možete da služite i kada su neke proslave. 

  • Sastojci:
  • 100 g maskarpone sira 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 200 g piškota 
  • 200 ml mleka
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • mrvice čokolade 

Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Sipajte smesu u špric za kolače, a ako ga nemate sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Uzmite piškotu i umočite u mleko, pa sipajte preko nje fil. Stavite preko drugu piškotu koju ste umočili u mleko. Tako radite dok ne utrošite sastojke. Čokoladu istopite sa uljem, pa umočite eklere. Ređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegnu. Ukrasite filom i mrvicama čokolade. 

Izvor: Stvar ukusa