Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI I NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA EKLERE: Nema kuvanja testa i fila, a preukusni su (VIDEO)

Ekleri su jedan od najpoznatijih svetskih kolača, a mi vam predlažemo da ih napravite što jednostavnije.

 Profiterole sa piškotama Izvor: Printscreen/YT/ Ricette dolce facili

Ekleri su čuveni francuski desert koji se pravi od kuvanog testa, puni kremom od vanile i na kraju se preliva istopljenom čokoladom. Ove slatke zalogajte obožavaju u celom svetu,a ako vam testo za eklere, profiterole ili princes krofne ne uspeva, mi predlažemo da isprobate i ovaj recept. Umesto kuvanog testa koristite piškote, a krem od vanile zamenite jednostavnijm i to onim koji se ne kuva. Uspeće vam iz provog pokušaka, a ovako pripremljene eklere možete da služite i kada su neke proslave. 

  • Sastojci:
  • 100 g maskarpone sira 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 200 g piškota 
  • 200 ml mleka
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • mrvice čokolade 

Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Sipajte smesu u špric za kolače, a ako ga nemate sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Uzmite piškotu i umočite u mleko, pa sipajte preko nje fil. Stavite preko drugu piškotu koju ste umočili u mleko. Tako radite dok ne utrošite sastojke. Čokoladu istopite sa uljem, pa umočite eklere. Ređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegnu. Ukrasite filom i mrvicama čokolade. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti