Ekleri su čuveni francuski desert koji se pravi od kuvanog testa, puni kremom od vanile i na kraju se preliva istopljenom čokoladom. Ove slatke zalogajte obožavaju u celom svetu,a ako vam testo za eklere, profiterole ili princes krofne ne uspeva, mi predlažemo da isprobate i ovaj recept. Umesto kuvanog testa koristite piškote, a krem od vanile zamenite jednostavnijm i to onim koji se ne kuva. Uspeće vam iz provog pokušaka, a ovako pripremljene eklere možete da služite i kada su neke proslave.
- Sastojci:
- 100 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g piškota
- 200 ml mleka
- 150 g čokolade
- 2 kašike ulja
- mrvice čokolade
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maskarpone i nastavite da mutite. Sipajte smesu u špric za kolače, a ako ga nemate sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Uzmite piškotu i umočite u mleko, pa sipajte preko nje fil. Stavite preko drugu piškotu koju ste umočili u mleko. Tako radite dok ne utrošite sastojke. Čokoladu istopite sa uljem, pa umočite eklere. Ređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegnu. Ukrasite filom i mrvicama čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem