Tiramisu je jedan od najpoznatijih italijanski kolača koji se pravi sa piškotama, kremastim filom i kafom. Ceo svet ga obožava, a vremenom je svako dodao svoj lični pečat popularnom kolaču. Ako i vi volite da jedete tiramisu, ali pazite na liniju, predlažemo vam da napravite laganiju i osvežavajuću verziju sa ovsenim pahuljicama i jogurtom. Ovako ukusnim tiramisuu niko ne može da odoli.
- Sastojci:
- 160 g ovesnih pahuljica
- 2 jabuke
- 100 ml tople vode
- 1 kašika kafe
- 1 kašika kakaoa
- 2 kašike meda
- 250 ml jogurta
Priprema:
Ovesne pahuljice dobro izblendirajte, pa stavite u posudu. Jabuke oljuštite i iseckajte, pa izblendirajte i dodajte u ovsene pahuljice. Kafu pomešajte sa toplom vodom, pa sipajte u ovsene pahuljice, a zatim dodajte med i sve dobro sjedinite. Sipajte dobijenu smesu posudu u kojoj ćete služiti, pa sipajte gusti jogurt preko. Stavite u frižider na sat vremena. Pospite kakaom i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa