Tiramisu je jedan od najpoznatijih italijanski kolača koji se pravi sa piškotama, kremastim filom i kafom. Ceo svet ga obožava, a vremenom je svako dodao svoj lični pečat popularnom kolaču. Ako i vi volite da jedete tiramisu, ali pazite na liniju, predlažemo vam da napravite laganiju i osvežavajuću verziju sa ovsenim pahuljicama i jogurtom. Ovako ukusnim tiramisuu niko ne može da odoli. 

  • Sastojci:
  • 160 g ovesnih pahuljica 
  • 2 jabuke
  • 100 ml tople vode
  • 1 kašika kafe
  • 1 kašika kakaoa
  • 2 kašike meda
  • 250 ml jogurta

Priprema: 
Ovesne pahuljice dobro izblendirajte, pa stavite u posudu. Jabuke oljuštite i iseckajte, pa izblendirajte i dodajte u ovsene pahuljice. Kafu pomešajte sa toplom vodom, pa sipajte u ovsene pahuljice, a zatim dodajte med i sve dobro sjedinite. Sipajte dobijenu smesu posudu u kojoj ćete služiti, pa sipajte gusti jogurt preko. Stavite u frižider na sat vremena. Pospite kakaom i služite. 

BONUS VIDEO: 

Osvežavajući tirmaisu sa limunom  Instgram/iupilon

Izvor: Stvar ukusa