Iskoristite sezonu kajsija i od ovog ukusnog voća napravite osvežavajuću tortu. Za nju su vam još potrebni plazma, čokolada i krem sir, a ova kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva. Leti nam više prijaju lagane poslastice, pa je ova torta idealna, a može da se služi i na proslavama. Ukusom će svakako oduševiti goste. 

  • Sastojci:
  • 300 g mlevene plazme 
  • 100 g putera
  • 60 ml mleka
  • 2-3 kašike nutele
  • 400 g maskarpone sira (može i krem sir) 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 500 g kajsija
  • Za glazuru: 
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 70 ml slatke pavlake

Priprema: 
Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i mlekom, pa dobro sjedinite i utisnite u kalup prečnika 24 cm. Preko premažite nutelu. Stavite u frižider dok pravite fil. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu, pa sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutiite. U smesu dodajte seckane kajsije i lepo sjedinite. Dobijeni fil sipajte preko nutele i poravnajte. Otopite mlečni i belu čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Stavite u frižider na 2-3 sata. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/_fromtheground Torta

Izvor: Stvar ukusa