Iskoristite sezonu kajsija i od ovog ukusnog voća napravite osvežavajuću tortu. Za nju su vam još potrebni plazma, čokolada i krem sir, a ova kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva. Leti nam više prijaju lagane poslastice, pa je ova torta idealna, a može da se služi i na proslavama. Ukusom će svakako oduševiti goste.
- Sastojci:
- 300 g mlevene plazme
- 100 g putera
- 60 ml mleka
- 2-3 kašike nutele
- 400 g maskarpone sira (može i krem sir)
- 400 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 500 g kajsija
- Za glazuru:
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i mlekom, pa dobro sjedinite i utisnite u kalup prečnika 24 cm. Preko premažite nutelu. Stavite u frižider dok pravite fil. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu, pa sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutiite. U smesu dodajte seckane kajsije i lepo sjedinite. Dobijeni fil sipajte preko nutele i poravnajte. Otopite mlečni i belu čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Stavite u frižider na 2-3 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama