Nekada se čizkejk pravio od sira i brašna, a danas postoji bezbroj recepata i ne zna se koji je ukusniji. Danas vam donosimo recept za jedan od najukusnijih čizkejkova, a to je ovaj sa nutelom i plazmom. Pravi se lako, a najteža je da sačekate da se ohladi. Sigurni smo da će se vam se ovaj recept za čizkejk dopasti, jer kombinuje svima omiljene sastojke.
- Sastojci:
- 250 g mlevene plazme
- 80 g putera
- 250 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 150 g nutele
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Utisnite u kalup obložen pek papirom (po ivici i dnu) i ohladite u frižideru 20 minuta. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela, a zatim u jedan dodajte nutelu i promešajte. Preko keksa sipajte prvo crni fil i poravnajte, pa beli fil i poravnajte. Ukrasite nutelom i stavite u frižider na 2 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus