Kesten pire je pravi jesenji slatkiš koji možete da napravite na bezbroj načina, a ovaj recept je savršen.

Kada pomislimo na jesen, prve dve namirnice koje nam padnu na pamet su bundeva i kestenje. Pečeno kestenje miriše celim gradom, a možete da ga spremate na milion načina. Od njega možete da pravite tortu, kolače, ali i neprevazićeni kesten pire. Donosimo vam i super recept za kesten pire sa ukusom vanile. Obavezno probajte!
Ako niste spremali kestenje kod kuće do sada, pročitajte kako to da uradite najlakše moguće.
Sastojci:
- 400 g kestenja
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 500 ml vode
Recept za kesten pire:
Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa skuvajte u šerpi. Kada se prohlade skinite koru i stavite ih u šerpu. Dodajte vanilu i šećer, pa sipajte vodu i kuvajte nekih 30 minuta. Kada većina tečnosti ispari, sklonite sa šporeta. Prebacite smesu sa kestenjem u blender i dobro izblendirajte. Kesten pire je gotov.
Pročitaj i ovo: Kesten pire sa čokoladom
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.