Kada pomislimo na jesen, prve dve namirnice koje nam padnu na pamet su bundeva i kestenje. Pečeno kestenje miriše celim gradom, a možete da ga spremate na milion načina. Od njega možete da pravite tortu, kolače, ali i neprevazićeni kesten pire. Donosimo vam i super recept za kesten pire sa ukusom vanile. Obavezno probajte!
Sastojci:
- 400 g kestenja
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 500 ml vode
Recept za kesten pire:
Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa skuvajte u šerpi. Kada se prohlade skinite koru i stavite ih u šerpu. Dodajte vanilu i šećer, pa sipajte vodu i kuvajte nekih 30 minuta. Kada većina tečnosti ispari, sklonite sa šporeta. Prebacite smesu sa kestenjem u blender i dobro izblendirajte. Kesten pire je gotov.
Pročitaj i ovo: Kesten pire sa čokoladom
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus