Kada pomislimo na jesen, prve dve namirnice koje nam padnu na pamet su bundeva i kestenje. Pečeno kestenje miriše celim gradom, a možete da ga spremate na milion načina. Od njega možete da pravite tortu, kolače, ali i neprevazićeni kesten pire. Donosimo vam i super recept za kesten pire sa ukusom vanile. Obavezno probajte! 

Ako niste spremali kestenje kod kuće do sada, pročitajte kako to da uradite najlakše moguće.

Sastojci:

  • 400 g kestenja
  • 150 g  šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 500 ml vode

Recept za kesten pire:

Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa skuvajte u šerpi. Kada se prohlade skinite koru i stavite ih u šerpu. Dodajte vanilu i šećer, pa sipajte vodu i kuvajte nekih 30 minuta. Kada većina tečnosti ispari, sklonite sa šporeta. Prebacite smesu sa kestenjem u blender i dobro izblendirajte. Kesten pire je gotov.

Pročitaj i ovo: Kesten pire sa čokoladom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Kako se peče kestenje

Izvor: StvarUkusa