Torte koje izgledaju kao da su ih pekli čuveni poslastičari, a koje se lako prave su san svake domaćice. Mi vam danas donosimo najlakši recept za najlepšu novogodišnju tortu, a pravi se od palačinki, slatke pavlake i voća. Za njenu pripremu nije potrebno više od pola sata, a izgleda kao iz najlepših prodavnica. Od palačinki možete da napravite i čuvenu frnacusku tortu, a naš predlog je da ovu poslužite za Novu godinu.
Sastojci:
- 1 jaje
- 20 g šećera
- 100 ml jogurta
- 60 ml mleka
- 95 g brašna za kolače
- 5 g praška za pecivo
- par kapi zelene boje
- Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- jagode
- borovnice
Recpet za tortu u obliku jelke sa palačinkama:
Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i mleko. Lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutite i sipajte par kapi zelene boje i promešajte. Ispržite deblje palačinke različitih veličina (od većih ka manjim). Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa premažite najveću palačinku i poređajte jagode presečene na bola i borovnice. Preko stavite drugu po veličini palačinku i premažite slatkom pavlakom i poređajte voće. Tako ređajte palačinke dok ne stignete do najmanje, a između filujte slatkom pavlakom i voćem. Poslednju palačinku premažite umućenom slatkom pavlakom i na sredinu stavite celu jagodu. Na kraju tortu pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem