Torte koje izgledaju kao da su ih pekli čuveni poslastičari, a koje se lako prave su san svake domaćice. Mi vam danas donosimo najlakši recept za najlepšu novogodišnju tortu, a pravi se od palačinki, slatke pavlake i voća. Za njenu pripremu nije potrebno više od pola sata, a izgleda kao iz najlepših prodavnica. Od palačinki možete da napravite i čuvenu frnacusku tortu, a naš predlog je da ovu poslužite za Novu godinu. 

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 20 g šećera 
  • 100 ml jogurta 
  • 60 ml mleka 
  • 95 g brašna za kolače 
  • 5 g praška za pecivo 
  • par kapi zelene boje 
  • Za fil:
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 1 kašika šećera 
  • jagode 
  • borovnice 

Recpet za tortu u obliku jelke sa palačinkama: 

Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i mleko. Lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutite i sipajte par kapi zelene boje i promešajte. Ispržite deblje palačinke različitih veličina (od većih ka manjim). Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa premažite najveću palačinku i poređajte jagode presečene na bola i borovnice. Preko stavite drugu po veličini palačinku i premažite slatkom pavlakom i poređajte voće. Tako ređajte palačinke dok ne stignete do najmanje, a između filujte slatkom pavlakom i voćem. Poslednju palačinku premažite umućenom slatkom pavlakom i na sredinu stavite celu jagodu. Na kraju tortu pospite šećerom u prahu. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

(StvarUkusa/S.B.)