Krofne su uvek dobra opcija - njima je prosto teško odoleti čak i kada ste na dijeti. Vazdušaste krofne punjene raznim nadevima, poput mlečnog krema obožavaju i mlađi i stariji. Za danas smo pripremili neodoljive krofne koje se umaču u otopljenu čokoladu. Posipaju se karamelizovanim orasima, a kombinacija mekog testa i hrskave glazure nikog ne ostavlja ravodušnim.

Sastojci:

  • 2 kašike omekšalog putera
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 kašičica vanile u prahu
  • 1 šolja brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika psilijum ljuspica u prahu
  • Za čokoladnu glazuru:
  • 60 g crne čokolade
  • 3 kašike putera
  • 2 kašike eritritola
  • Za glazuru od oraha:
  • 1/3 šolje oraha
  • 1 kašika eritritola
  • 1/2 kašike putera
  • prstohvat soli

Recept za krofne sa čokoladom i karamelizovanim orasima:

Umiksajte omekšali puter i šećer, pa dodajte jaja. Nastavite da miksate i sipajte mleko sa vanilom. Dodajte postepeno prosejanu mešavinu brašna, praška za pecivo i psilijum ljuspica u prahu. Kada se formira testo, sipajte ga u pleh za krofne sa rupom u sredini. Pecite krofne 20 minuta na 180°C, Kada se potpuno ohlade, izvadite ih iz kalupa. Otopite crnu čokoladu sa puterom, pa dodajte eritritol, pomešajte i ostavite čokoladnu glazuru sa strane. Na laganoj vatri zagrejte orahe, eritritol i puter dok se orasi ne karamelizuju. Orahe rasporedite po pek papiru i pospite so. Krofne umočite u čokoladnu glazuru, pa pospite karamelizovanim orasima. Preporučujemo krofne iz rerne sa cimetom i šećerom.

BONUS VIDEO:

Intsgram/Cookistwow Krofne sa rupom na sredini

 Izvor: StvarUkusa/J.K.