Krofne su uvek dobra opcija - njima je prosto teško odoleti čak i kada ste na dijeti. Vazdušaste krofne punjene raznim nadevima, poput mlečnog krema obožavaju i mlađi i stariji. Za danas smo pripremili neodoljive krofne koje se umaču u otopljenu čokoladu. Posipaju se karamelizovanim orasima, a kombinacija mekog testa i hrskave glazure nikog ne ostavlja ravodušnim.
Sastojci:
- 2 kašike omekšalog putera
- 1/2 šolje šećera
- 2 jaja
- 1/4 šolje mleka
- 1 kašičica vanile u prahu
- 1 šolja brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika psilijum ljuspica u prahu
- Za čokoladnu glazuru:
- 60 g crne čokolade
- 3 kašike putera
- 2 kašike eritritola
- Za glazuru od oraha:
- 1/3 šolje oraha
- 1 kašika eritritola
- 1/2 kašike putera
- prstohvat soli
Recept za krofne sa čokoladom i karamelizovanim orasima:
Umiksajte omekšali puter i šećer, pa dodajte jaja. Nastavite da miksate i sipajte mleko sa vanilom. Dodajte postepeno prosejanu mešavinu brašna, praška za pecivo i psilijum ljuspica u prahu. Kada se formira testo, sipajte ga u pleh za krofne sa rupom u sredini. Pecite krofne 20 minuta na 180°C, Kada se potpuno ohlade, izvadite ih iz kalupa. Otopite crnu čokoladu sa puterom, pa dodajte eritritol, pomešajte i ostavite čokoladnu glazuru sa strane. Na laganoj vatri zagrejte orahe, eritritol i puter dok se orasi ne karamelizuju. Orahe rasporedite po pek papiru i pospite so. Krofne umočite u čokoladnu glazuru, pa pospite karamelizovanim orasima. Preporučujemo krofne iz rerne sa cimetom i šećerom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem