Ako niste od onih domaćica koje mogu da se pohvale kako im svaka torta ili kolač odmah uspeju, ništa ne brinite. Postoje poslastice koje su ukusne kao klasici, a mnogo se lakše prave. Upravo takav je i ovaj recept, jer ne zahteva pečenje kore ili kuvanje fila. Svi sastojci se umute i fil se maže preko keksa. Uživaćete u svakom zalogaju. 

  • Sastojci:
  • 250 g maskarpone ili krem sira
  • 4 kašike nutele
  • 180 g piškota
  • 100 ml mleka
  • bela čokolada ili kokos

Priprema:
Pomešajte krem sir i nutelu i lepo sjedinite. Zatim dobijeni fil sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Možete i u špric za kolače. Premažite tacnu sa malo fila, pa poređajte piškote u dva reda po četiri komada. Prethodno ih umočite u mleko. Sipajte fil preko, pa poređajte piškote umočene u mleko u dva reda, ali po tri komada. Opet fil, pa piškote u dva reda po dva komada. Sipajte fil i na kraju dva reda piškota po jedan komad. Celu tortu premažite filom, pa pospite kokosom ili rendanom belom čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE