Ako niste od onih domaćica koje mogu da se pohvale kako im svaka torta ili kolač odmah uspeju, ništa ne brinite. Postoje poslastice koje su ukusne kao klasici, a mnogo se lakše prave. Upravo takav je i ovaj recept, jer ne zahteva pečenje kore ili kuvanje fila. Svi sastojci se umute i fil se maže preko keksa. Uživaćete u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 250 g maskarpone ili krem sira
- 4 kašike nutele
- 180 g piškota
- 100 ml mleka
- bela čokolada ili kokos
Priprema:
Pomešajte krem sir i nutelu i lepo sjedinite. Zatim dobijeni fil sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Možete i u špric za kolače. Premažite tacnu sa malo fila, pa poređajte piškote u dva reda po četiri komada. Prethodno ih umočite u mleko. Sipajte fil preko, pa poređajte piškote umočene u mleko u dva reda, ali po tri komada. Opet fil, pa piškote u dva reda po dva komada. Sipajte fil i na kraju dva reda piškota po jedan komad. Celu tortu premažite filom, pa pospite kokosom ili rendanom belom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus