Ako niste od onih domaćica koje mogu da se pohvale kako im svaka torta ili kolač odmah uspeju, ništa ne brinite. Postoje poslastice koje su ukusne kao klasici, a mnogo se lakše prave. Upravo takav je i ovaj recept, jer ne zahteva pečenje kore ili kuvanje fila. Svi sastojci se umute i fil se maže preko keksa. Uživaćete u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 250 g maskarpone ili krem sira
- 4 kašike nutele
- 180 g piškota
- 100 ml mleka
- bela čokolada ili kokos
Priprema:
Pomešajte krem sir i nutelu i lepo sjedinite. Zatim dobijeni fil sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Možete i u špric za kolače. Premažite tacnu sa malo fila, pa poređajte piškote u dva reda po četiri komada. Prethodno ih umočite u mleko. Sipajte fil preko, pa poređajte piškote umočene u mleko u dva reda, ali po tri komada. Opet fil, pa piškote u dva reda po dva komada. Sipajte fil i na kraju dva reda piškota po jedan komad. Celu tortu premažite filom, pa pospite kokosom ili rendanom belom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem