Lenji čokoladni kolač pravi se sa keksom i karamelom. Nakon što se stegne u frižideru, spreman je za serviranje i verujte, brzo nestaje sa tanjira. Ukoliko volite nepečene kolače, možda ćete želeti da probate i brigadire, kakao kuglice. Evo i kako se pravi lenji kolač:
Sastojci:
- 200 g neslanog putera, isečenog na kockice
- 250 g crne čokolade, iseckane
- 150 g mlečne čokolade, seckane
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 250 g pti-ber keksa
- 150 g karamela
Recept za lenji čokoladni kolač:
Lagano nauljite i obložite kalup za hleb papirom za pečenje. Podlogu natrljajte sa malo putera i pospite prstohvatom morske soli.
Istopite na pari puter, čokoladu i kondenzovano mleko, s vremena na vreme mešajući. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta.
Svaki keks izlomite na 6-8 komada i ubacite u čokoladnu smesu. Dobro promešajte, a zatim ubacite izlomljene karamele. Sipajte smesu u pripremljen pleh, pritiskajte i poravnajte poleđinom kašike ili lopaticom. Ohladite najmanje 3 sata pre serviranja.
Pročitajte kako se pravi neodoljivi rolat punjen svežim sirom i jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira