Lenji čokoladni kolač pravi se sa keksom i karamelom. Nakon što se stegne u frižideru, spreman je za serviranje i verujte, brzo nestaje sa tanjira. Ukoliko volite nepečene kolače, možda ćete želeti da probate i brigadire, kakao kuglice. Evo i kako se pravi lenji kolač:
Sastojci:
- 200 g neslanog putera, isečenog na kockice
- 250 g crne čokolade, iseckane
- 150 g mlečne čokolade, seckane
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 250 g pti-ber keksa
- 150 g karamela
Recept za lenji čokoladni kolač:
Lagano nauljite i obložite kalup za hleb papirom za pečenje. Podlogu natrljajte sa malo putera i pospite prstohvatom morske soli.
Istopite na pari puter, čokoladu i kondenzovano mleko, s vremena na vreme mešajući. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta.
Svaki keks izlomite na 6-8 komada i ubacite u čokoladnu smesu. Dobro promešajte, a zatim ubacite izlomljene karamele. Sipajte smesu u pripremljen pleh, pritiskajte i poravnajte poleđinom kašike ili lopaticom. Ohladite najmanje 3 sata pre serviranja.
Pročitajte kako se pravi neodoljivi rolat punjen svežim sirom i jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus