Lenji čokoladni kolač pravi se sa keksom i karamelom. Nakon što se stegne u frižideru, spreman je za serviranje i verujte, brzo nestaje sa tanjira. Ukoliko volite nepečene kolače, možda ćete želeti da probate i brigadire, kakao kuglice. Evo i kako se pravi lenji kolač:

Sastojci:

  • 200 g neslanog putera, isečenog na kockice
  • 250 g crne čokolade, iseckane
  • 150 g mlečne čokolade, seckane
  • 150 ml kondenzovanog mleka
  • 250 g pti-ber keksa
  • 150 g karamela

Recept za lenji čokoladni kolač:

Lagano nauljite i obložite kalup za hleb papirom za pečenje. Podlogu natrljajte sa malo putera i pospite prstohvatom morske soli.

Istopite na pari puter, čokoladu i kondenzovano mleko, s vremena na vreme mešajući. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta.

Svaki keks izlomite na 6-8 komada i ubacite u čokoladnu smesu. Dobro promešajte, a zatim ubacite izlomljene karamele. Sipajte smesu u pripremljen pleh, pritiskajte i poravnajte poleđinom kašike ili lopaticom. Ohladite najmanje 3 sata pre serviranja.

Pročitajte kako se pravi neodoljivi rolat punjen svežim sirom i jagodama

BONUS VIDEO

Kolač sa nutelom Instagram/Fitwaffle Kitchen

StvarUkusa/L.S.