Uživajte u neodoljivom i sočnom ukusu čokolade.

Sastojci:

  • 450 grama čokolade za kuvanje (+ još 250g ukoliko želite da prelijete kolač)
  • 400 ml kondeznovanog mleka
  • 60 grama putera
  • 2 kašike pavlake za šlag
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

Iseckajte čokoladu na sitne komade pa je rastopite na umerenoj temperaturi na šporetu u kondeznovanom mleku, puteru i pavlaci za šlag dok ne dobijete jednoličnu smesu.

Čokoladnu smesu začinite s malo soli i s ekstraktom vanile.

Prelijte smesu u pleh za pečenje koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Stavite u frižider da se sve zajedno stegne oko dva sata. Isecite na kocke i poslužite.

Ko želi može odozgo da prelije istopljenom čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr