Uživajte u neodoljivom i sočnom ukusu čokolade.
Sastojci:
- 450 grama čokolade za kuvanje (+ još 250g ukoliko želite da prelijete kolač)
- 400 ml kondeznovanog mleka
- 60 grama putera
- 2 kašike pavlake za šlag
- 1 kašika ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Iseckajte čokoladu na sitne komade pa je rastopite na umerenoj temperaturi na šporetu u kondeznovanom mleku, puteru i pavlaci za šlag dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Čokoladnu smesu začinite s malo soli i s ekstraktom vanile.
Prelijte smesu u pleh za pečenje koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Stavite u frižider da se sve zajedno stegne oko dva sata. Isecite na kocke i poslužite.
Ko želi može odozgo da prelije istopljenom čokoladom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus