Uživajte u neodoljivom i sočnom ukusu čokolade.
Sastojci:
- 450 grama čokolade za kuvanje (+ još 250g ukoliko želite da prelijete kolač)
- 400 ml kondeznovanog mleka
- 60 grama putera
- 2 kašike pavlake za šlag
- 1 kašika ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Iseckajte čokoladu na sitne komade pa je rastopite na umerenoj temperaturi na šporetu u kondeznovanom mleku, puteru i pavlaci za šlag dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Čokoladnu smesu začinite s malo soli i s ekstraktom vanile.
Prelijte smesu u pleh za pečenje koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Stavite u frižider da se sve zajedno stegne oko dva sata. Isecite na kocke i poslužite.
Ko želi može odozgo da prelije istopljenom čokoladom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima