Sastojci:
- 250 g jagoda
- 80 g šećera
- 25 g kukuruznog skroba
- 1 žumance
Za kuvane jagode:
- 60 g šećera
- 1/2 kafene kašike pektina
- 160 jagoda g
- rendana kora limuna ili limete
- sok od jednog limuna
- 260 ml slatke pavlake
Recept za osvežavajući krem od jagoda:
Kako biste napravili ovaj krem, prvo izblendirajte u činiji 250 g jagoda. Zatim u šerpu ubacite jedno žumance, dodajte šećer i kukuruzni skrob i mešajte žicom. Zatim dodajte izblendirane jagode. Dobro izmešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne, stalno mešajući. Prebacite u činiju, pokrijte odozgo folijom i ostavite da se ohladi u frižideru.
Zatim u jednu šerpu sipajte šećer i pektin i promešajte. U drugu šerpu dodajte jagode i rendanu koricu limuna, kao i sok od jednog limuna, pa dodajte mešavinu šećera i pektina. Nakon ključanja ostavite da se kuva 3 minuta. Ovu smesu izlijte u činiju i prebacite u frižider da se ohladi.
U posebnoj činiji mikserom umutite slatku pavlaku, izvadite krem od jagoda iz frižidera koji ste prvi napravili, razradite ga i dodajte u umućenu slatku pavlaku. Mutite mikserom na velikoj brzini dok ne dobijete željeni krem. Zatim ga prebacite u poslastičarsku vreću. Rasporedite po čašama, pa izvadite kuvane jagode sa šećerom i malo ih izgnječite kašikom, pa i njih rasporedite preko krema. Zatim preko njih opet stavite krem. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i katalanski krem.
Pročitajte kako se pravi najukusnija nutela od jagoda, savršena za leto
BONUS VIDEO
StvarUkusa
