Sastojci:
Za fil:
- 200 g šećera
- 5 jaja
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 g gustina (skroba)
- 1,3 l mleka
Ostalo:
- 300 g piškota
- 200 g krem sira
- 150 g kokosovih pahuljica
- 80 g bele čokolade (otopljene)
- Rafaelo kuglice za dekoraciju
Priprema:
Rafaelo torta bez pečenja je prava letnja poslastica – lagana, kremasta i puna kokosa. Ne treba vam rerna ni posebne veštine, a rezultat je raskošna torta koja se topi u ustima i izgleda kao da je stigla iz poslastičarnice. Idealna je za slave, rođendane ili kad želite da impresionirate goste bez puno muke.
U šerpi umutite jaja, šećer, vanilin šećer i skrob. Dodajte mleko postepeno i kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje oko 5 minuta, dok se ne zgusne kao puding. Sklonite s vatre i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi 1 sat. U ohlađen fil dodajte krem sir i kokosove pahuljice. Dobro sjedinite mikserom.
U obruč dimenzija 25 x 26 cm poređajte sloj piškota, pa preko njih fil. Zatim opet piškote. Tortu ukrasite otopljenom belom čokoladom i dekorišite Rafaelo kuglicama po želji. Stavite tortu u frižider na najmanje 2 sata da se stegne. Po želji, dodatno rashladite još 20 minuta pre služenja.
Bonus video