Umesto da kuvate filove i da pečete kore, najlakši način da pripremite kolač jeste ako ga napravite bez pečenja. Kokos je većini ljudi omiljena namirnica, a od njega možete da napravite neke od najukusnijih poslastica. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za kokos kolač bez pečenja kora i bez kuvanja fila. Sve je vrlo jednostavno, jedino što treba da sačekate da se ohladi.
Sastojci:
- Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 350 ml slatke pavlake
- 100 g kondenzovanog mleka
- 30 g kokosa
- Još:
- 250 ml kokosovog mleka
- piškote
- rafaelo (opciono)
- kokos (opciono)
Recept za kokos kolač koji se ne peče:
Napravite fil
Umutite maskarpone sir sa ekstratkom vanile, pa sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte kondenzovano mleko i dodajte kokos, pa mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Napravite kolač
Umočite piškote u kokosovo mleko, pa poređajte na dno tepsije. Preko premažite polovinu fila i lepo poravnajte, a zatim poređajte još jedan sloj piškota umočenih u kokosovo mleko. Premažite preostalim filom i poravnajte.
Ukrasite kolač
Pospite kolač kokosom, pa pokrijte i ohladite u frižideru nekih 4-5 sati. Ako želite možete da ukrasite rafaelo kuglicama.
Pročitajte i ovo: Kokos kuglice punjene čokoladom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus