Keks smo uvek mogli da nađemo u limenim posudama kod naših baka. Ako i vi želite da se iskušate u pravljenju ukusnog keksa, onda vam predlažemo ovaj recept. Savršena kombinacija jogurta, pomorandže i vanile čini ovaj keks prosto neodoljivim, a miris koji se širi kućom nas vraća u detinjstvo. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 1 pomorandža
  • 1 kašičica ekstrkata vanile
  • 100 ml jogurta
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • šećer u prahu 

Recept za keks sa jogurtom i pomorandžom:

14:43
Korak 1

Napravite testo 

Penasto umutite jaje sa šećerom, pa dodajte sok od pomorandže i koru koju ste prethodno izrendali. Lepo sjedinite, pa sipajte vanilu i jogurt, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo. 

14:43
Korak 2

Oblikujte keks

Uzimajte po malo testa, pa oblikujte loptice koje ćete samo malo spljoštiti rukama. Ređajte na pleh obložen pek papirom. 

14:43
Korak 3

Pecite keks 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Gotov keks pospite šećerom u prahu. 

Pročitajte i ovo: Domaći keks sa jabukom i pomorandžom

BONUS VIDEO: 

Instagram/missthessa_ Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

(StvarUkusa/S.B.)