Keks smo uvek mogli da nađemo u limenim posudama kod naših baka. Ako i vi želite da se iskušate u pravljenju ukusnog keksa, onda vam predlažemo ovaj recept. Savršena kombinacija jogurta, pomorandže i vanile čini ovaj keks prosto neodoljivim, a miris koji se širi kućom nas vraća u detinjstvo.
Sastojci:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 1 pomorandža
- 1 kašičica ekstrkata vanile
- 100 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- šećer u prahu
Recept za keks sa jogurtom i pomorandžom:
Napravite testo
Penasto umutite jaje sa šećerom, pa dodajte sok od pomorandže i koru koju ste prethodno izrendali. Lepo sjedinite, pa sipajte vanilu i jogurt, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo.
Oblikujte keks
Uzimajte po malo testa, pa oblikujte loptice koje ćete samo malo spljoštiti rukama. Ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite keks
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Gotov keks pospite šećerom u prahu.
Pročitajte i ovo: Domaći keks sa jabukom i pomorandžom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem