Keks smo uvek mogli da nađemo u limenim posudama kod naših baka. Ako i vi želite da se iskušate u pravljenju ukusnog keksa, onda vam predlažemo ovaj recept. Savršena kombinacija jogurta, pomorandže i vanile čini ovaj keks prosto neodoljivim, a miris koji se širi kućom nas vraća u detinjstvo.
Sastojci:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 1 pomorandža
- 1 kašičica ekstrkata vanile
- 100 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- šećer u prahu
Recept za keks sa jogurtom i pomorandžom:
14:43
Korak 1
Napravite testo
Penasto umutite jaje sa šećerom, pa dodajte sok od pomorandže i koru koju ste prethodno izrendali. Lepo sjedinite, pa sipajte vanilu i jogurt, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo.
14:43
Korak 2
Oblikujte keks
Uzimajte po malo testa, pa oblikujte loptice koje ćete samo malo spljoštiti rukama. Ređajte na pleh obložen pek papirom.
14:43
Korak 3
Pecite keks
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Gotov keks pospite šećerom u prahu.
Pročitajte i ovo: Domaći keks sa jabukom i pomorandžom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)