Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 80 g griza
  • 100 g kokosovih pahuljica
  • 100 g tamne čokolade
  • 40 g putera

Priprema:

Ovaj kolač je savršen za sve one koji vole brze, a ukusne poslastice. Bez potrebe za pečenjem, a uz bogatstvo ukusa čokolade, kokosa i keksa, postaje prava poslastica koja nestane za tren. Savršen je za sve prilike, posebno za brzu pripremu kada vas iznenade gosti.

Savet:

Kolač je najlepši kada odstoji nekoliko sati u frižideru, jer se tako ukusi bolje povežu, a tekstura postane savršena. Možete ga ukrasiti sa još malo kokosovih pahuljica ili rendanom čokoladom pre služenja.

U velikoj posudi pomešajte 300 g mlevenog keksa sa 50 g otopljenog putera. Dodajte malo mleka (oko 2-3 kašike), samo dovoljno da se smesa poveže i da podloga bude vlažna, ali čvrsta. Smesu utisnite u dno kalupa (prethodno obloženog papirom za pečenje) i dobro pritisnite. Stavite u frižider da se ohladi i stegne.

U šerpi zagrejte 500 ml mleka, dodajte 80 g griza i mešajte dok se ne zgusne, kao puding (oko 5-7 minuta). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U ohlađeni griz dodajte 100 g kokosovih pahuljica i prethodno otopljenu mlečnu čokoladu (100 g sa 100 ml mleka i 40 g putera). Dobro promešajte da se sve sjedini.

Preko ohlađene podloge od keksa rasporedite kremasti sloj i ravnomerno ga poravnajte. Stavite kolač u frižider na 3-4 sata kako bi se stegao. Na kraju, otopite tamnu čokoladu (100 g) i prelijte je preko ohlađenog kolača. Ostavite još nekoliko minuta da se ohladi i stvrdne.

Bonus video

Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Recept za čizkejk tiramisu