Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 2 kašike kakao praha
- 80 g putera
- 125 ml mleka
- 180 g crne čokolade
- 200 ml kisele pavlake
- 130 ml slatke pavlake
- 1 kašika vanilin šećera
- 100 g čokolade za dekoraciju
- 20 g putera za dekoraciju
Priprema:
Ova čokoladna torta je savršen izbor kada želite nešto ukusno, a brzo. Bez pečenja, ali sa bogatim čokoladnim ukusom, biće pravi hit na vašim proslavama, kao i u svakodnevnim prilikama. Idealna je za sve ljubitelje čokolade, a priprema je vrlo jednostavna, pa je možete napraviti čak i ako nemate mnogo vremena.
U posudi pomešajte mleveni keks i kakao. U šerpi, otopite 80 g putera i 125 ml mleka. Kada se otopi, prelijte mešavinu preko keksa i dobro sjedinite sve sastojke. Smesa treba da bude vlažna i kompakta, kao baza za koru. Smesu stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i dobro pritisnite. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate fil.
Otopite 180 g crne čokolade (najbolje na pari, kako bi se sačuvala glatka tekstura) i ostavite je da se ohladi. U drugoj posudi, umutite pavlaku (200 ml i 130 ml) sa vanilin šećerom dok ne postane čvrsta. Kada se čokolada ohladi, pažljivo je pomešajte sa umućenom pavlakom. Sjedinite sve, tako da dobijete kremastu smesu. Filujte preko ohlađene kore. Poravnajte površinu i stavite tortu u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Dekoracija: Otopite 100 g čokolade i 20 g putera na pari, a zatim prelijte preko ohlađene torte.
Vratite sve u frižider da se stegne.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.