Sastojci:
- 400 g napolitanki
- 30 g putera
- 15 g želatina
- 400 g krem sira
- 50 ml kondenzovanog mleka
Priprema:
Hrskave napolitanke, kremasti sir i blagi ukus kondenzovanog mleka čine ovu tortu laganom, osvežavajućom i savršenom za svaku priliku. Priprema je brza i laka, a rezultat je neodoljiv desert bez pečenja!
Napolitanke sitno izlomite ili sameljite u secku. Dodajte otopljeni puter i dobro promešajte da se sjedini. Utisnite smesu u dno kalupa (prečnika oko 20 cm), pa stavite u frižider da se stegne.
Želatin prelijte sa nekoliko kašika hladne vode i ostavite da nabubri (oko 5-10 minuta). Lagano zagrejte želatin dok se potpuno ne rastopi (nemojte kuvati). U posebnoj posudi sjedinite krem sir i kondenzovano mleko, pa sve dobro umutite mikserom dok ne postane glatka smesa. Dodajte pripremljeni želatin i još jednom dobro promešajte.
Sipajte fil preko podloge od napolitanki i poravnajte površinu. Ostavite tortu u frižideru najmanje 4 sata (ili preko noći) da se stegne. Dekorišite po želji – narendanom čokoladom, seckanim napolitankama ili voćem.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.