Donosimo vam recept za jednu od najboljih torti koju ste probali. Najlepši slojevi omiljenih sastojaka, kao što su plazma, napolitanke, jagode, nutela čine ovu tortu prosto savršenom. Ljubitelji voćnih, ali i čokoladnih poslastica obožavaće ovu posalasticu, a najbolje od svega je što se lako sprema i to bez pečenja i kuvanja.
- Sastojci:
- 400 g napolitanki
- 250 g mlevene plazme
- 100 ml putera
- Za fil:
- 500 g maskarpone sira (može i krem sir)
- 100 g šećera u prahu
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g nutele
- 300 g jagoda
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
U kalup po ivici poređajte napolitane (po dužini). Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i utistnite u dno kalupa. Stavite u frižider na 30 minuta. Umitite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte nutelu, pa dobro promešajte. Sipajte prvo nutela fil u kalup, pa poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Zatim sipajte beli fil u koji ste dodali seckane jagode i poravnajte, pa stavite u frižider na 2 sata. Pomešajte mlečnu i belu čokoladu sa uljem i istopite. Prelijte preko torte i vratite u frižider na još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem