Donosimo vam recept za jednu od najboljih torti koju ste probali. Najlepši slojevi omiljenih sastojaka, kao što su plazma, napolitanke, jagode, nutela čine ovu tortu prosto savršenom. Ljubitelji voćnih, ali i čokoladnih poslastica obožavaće ovu posalasticu, a najbolje od svega je što se lako sprema i to bez pečenja i kuvanja. 

  • Sastojci:
  • 400 g napolitanki 
  • 250 g mlevene plazme
  • 100 ml putera 
  • Za fil:
  • 500 g maskarpone sira (može i krem sir) 
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 200 g nutele
  • 300 g jagoda 
  • 200 g mlečne čokolade 
  • 50 g bele čokolade 
  • 1 kašika ulja 

Priprema: 
U kalup po ivici poređajte napolitane (po dužini). Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i utistnite u dno kalupa. Stavite u frižider na 30 minuta. Umitite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte nutelu, pa dobro promešajte. Sipajte prvo nutela fil u kalup, pa poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Zatim sipajte beli fil u koji ste dodali seckane jagode i poravnajte, pa stavite u frižider na 2 sata. Pomešajte mlečnu i belu čokoladu sa uljem i istopite. Prelijte preko torte i vratite u frižider na još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

BONUS VIDEO: 

Najsočnija čokoladna torta bez pečenja  TikTok/ smilingrecipes

Izvor: Stvar ukusa