Naše mame i bake su bile vešte kuvarice i znale su ni od čega da naprave ukusna jela i poslastice. Tako je i nastao čuveni embargo kolač, koji podseća na medeno srce. Devedesete godine su obležile nestašice namirnica, pa su se domaćice snalazile od onoga što imaju kod kuće. Embargo kolač je podsetnik na ta vremena, a iako se pravi od jeftinih sastojaka, to ne umanjuje njegov super ukus.
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 300 g šećera
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 1/2 kg jabuka
- 3 kašike džema
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice kakaoa
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, sodu bikarbonu i kakao. Sipajte vodu i ulje, kao i džem i sve dobro promešajte. Na kraju dodajte rendane jabuke. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom i pecite na 200°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem