Naše mame i bake su bile vešte kuvarice i znale su ni od čega da naprave ukusna jela i poslastice. Tako je i nastao čuveni embargo kolač, koji podseća na medeno srce. Devedesete godine su obležile nestašice namirnica, pa su se domaćice snalazile od onoga što imaju kod kuće. Embargo kolač je podsetnik na ta vremena, a iako se pravi od jeftinih sastojaka, to ne umanjuje njegov super ukus.
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 300 g šećera
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 1/2 kg jabuka
- 3 kašike džema
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice kakaoa
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, sodu bikarbonu i kakao. Sipajte vodu i ulje, kao i džem i sve dobro promešajte. Na kraju dodajte rendane jabuke. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom i pecite na 200°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus