Sastojci:
- 360 g malina
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soka od limuna
Za koru:
- 360 g mlevenog keksa
- 60 g kristal šećera
- 6 kašika putera, otopljenog
- Za slojeve sladoleda:
- 1½ l sladoleda od vanile, omekšanog
- 1½ l sladoleda od maline, omekšanog
Za ukras:
- šlag
- sveže maline
- rendana bela čokolada
Recept za najlepšu sladoled tortu sa malinama:
Kako biste napravili tortu, prvo u šerpi pomešajte maline, šećer i limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu i smesa se malo ne zgusne (5–7 minuta). Procedite da biste uklonili semenke (opciono), a zatim ostavite da se potpuno ohladi.
Nakon toga napravite koru. Pomešajte mleveni keks sa šećerom i otopljenim puterom. Pritisnite na dno kalupa sa odvojivim dnom prečnika 23 cm. Zamrznite na 10–15 minuta da se stegne. Raširite omekšali sladoled od vanile preko kore i ravnomerno zagladite.
Prelijte polovinom sladoleda od maline i nožem napravite šaru. Zamrznite na 30–45 minuta dok se malo ne stvrdne. Zatim rasporedite omekšani sladoled od maline preko sloja vanile i napravite opet šare. Zamrznite na najmanje 4 sata, poželjno preko noći, dok se potpuno ne stegne. Ukrasite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite domaću sladoled tortu sa breskvama.
Pročitajte kako da napravite i čokoladnu sladoled tortu po receptu Marte Stjuart
BONUS VIDEO
StvarUkusa