Sastojci:

  • 360 g malina
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soka od limuna

Za koru:

  • 360 g mlevenog keksa
  • 60 g kristal šećera
  • 6 kašika putera, otopljenog
  • Za slojeve sladoleda:
  • 1½ l sladoleda od vanile, omekšanog
  • 1½ l sladoleda od maline, omekšanog

Za ukras:

  • šlag
  • sveže maline
  • rendana bela čokolada
Savet plus:

Pre serviranja, ukrasite šlagom, svežim malinama i rendanom belom čokoladom.
Ostavite kolač na sobnoj temperaturi 5–10 minuta radi lakšeg sečenja. Obložite stranice pleha papirom za pečenje radi lakšeg vađenja.

Recept za najlepšu sladoled tortu sa malinama:

Kako biste napravili tortu, prvo u šerpi pomešajte maline, šećer i limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu i smesa se malo ne zgusne (5–7 minuta). Procedite da biste uklonili semenke (opciono), a zatim ostavite da se potpuno ohladi.

Nakon toga napravite koru. Pomešajte mleveni keks sa šećerom i otopljenim puterom. Pritisnite na dno kalupa sa odvojivim dnom prečnika 23 cm. Zamrznite na 10–15 minuta da se stegne. Raširite omekšali sladoled od vanile preko kore i ravnomerno zagladite.

Prelijte polovinom sladoleda od maline i nožem napravite šaru. Zamrznite na 30–45 minuta dok se malo ne stvrdne. Zatim rasporedite omekšani sladoled od maline preko sloja vanile i napravite opet šare. Zamrznite na najmanje 4 sata, poželjno preko noći, dok se potpuno ne stegne. Ukrasite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite domaću sladoled tortu sa breskvama.

Pročitajte kako da napravite i čokoladnu sladoled tortu po receptu Marte Stjuart

BONUS VIDEO

00:46
Pavlova torta sa filom od plazme Izvor: instagram/slatkadomaćica

StvarUkusa