Ako nemate ideju šta da pripremite za doručak, mi imamo savršen predlog za vas. Banana hleb sa suvim grožđem i orasima koji će vas oduševiti kombinacijom ukusa.
Kada se kućom raširi miris sveže pečenog kolača, ukućani će se oko stola okupiti brzinom svetlosti
Sastojci:
- 150 g integralnog brašna
- 150 g belog brašna
- 150 g oraha
- 3 banane
- 100 ml vode
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 50 g suvog grožđa
- 1 jaje
- 1 kašika meda
- kašičica cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
U činiji pomešajte obe vrste brašna, dodajte sodu bikarbonu, cimet, so i sitno naseckane orahe. U drugoj posudi viljuškom izgnječite dve banane, pa dodajte ekstrat vanile, vodu, med, jaje i suvo grožđe, a onda sve dobro ručno sjedinite. Smesu iz posude u kojoj se nalaze banane i ostale namirnice preručite u posudu u kojoj su suvi sastojci. Mešajte dok ne dobijete glatko testo bez grudvica. Pleh za hleb obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu u njega. treću bananu rasecite po dužini pa stavite odozgo. Pecite na 180 C nekih pola sata. Kada se kolač gotov, izvadite ga iz kalupa i ostavite da se malo ohladi, pa ga poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem