Ako nemate ideju šta da pripremite za doručak, mi imamo savršen predlog za vas. Banana hleb sa suvim grožđem i orasima koji će vas oduševiti kombinacijom ukusa.

Kada se kućom raširi miris sveže pečenog kolača, ukućani će se oko stola okupiti brzinom svetlosti

Sastojci:

  • 150 g integralnog brašna
  • 150 g belog brašna
  • 150 g oraha
  • 3 banane
  • 100 ml vode
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 50 g suvog grožđa
  • 1 jaje
  • 1 kašika meda
  • kašičica cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

U činiji pomešajte obe vrste brašna, dodajte sodu bikarbonu, cimet, so i sitno naseckane orahe. U drugoj posudi viljuškom izgnječite  dve banane, pa dodajte ekstrat vanile, vodu, med, jaje i suvo grožđe, a onda sve dobro ručno sjedinite. Smesu iz posude u kojoj se nalaze banane i ostale namirnice preručite u posudu u kojoj su suvi sastojci. Mešajte dok ne dobijete glatko testo bez grudvica. Pleh za hleb obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu u njega. treću bananu rasecite po dužini pa stavite odozgo. Pecite na 180 C nekih pola sata.  Kada se kolač gotov, izvadite ga iz kalupa i ostavite da se malo ohladi, pa ga poslužite.

Izvor: Stvar ukusa