Ovi neobični mafini su vrlo jednostavni za pripremu. Mekani biskkvit i kremasti fil ih čine prosto neodoljivim, a još kada ih uvaljajte u kokos ili orahe, dobijate poslasticu kojoj niko neće odoleti. Pored toga što su ukusni, ovi predivni mafini i lepo izgledaju, pa će obogatiti i i svaku svečanu trpezu. 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 120 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 70 ml ulja
  • 70 ml mleka
  • 8 kašika brašna
  • 8 g praška za pecivo

Za fil:

  • 450 ml mleka
  • 1 žumance
  • 50 g šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika brašna
  • 8 g vanilin šećera
  • 10 g putera

Za dekoraciju: 

  • kokos
  • mleveni orasi 

Priprema:

Kako se pravi kora? 

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje i mleko i nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve sjedinite žicom. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Gotovu koru ostavite da se ohladi 2-3 minuta, a zatim čašom ili okruglom modlom napravite krugove. Odvojite ih.  

Ovako se pravi fil: 

Mleko, žumance, šećer, skrob i brašno pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se se smesa ne zgusne. Kad krene da ključa dodajte vanilin šećer i puter. Sve dobro promešajte dok se ne istopi, a zatim sklonite sa šporeta.  Sipajte smesu u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač i napravite malu rupu. 

Ređanje mafina: 

Na jedan krug sipajte fil i poklopite drugim. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Zatim preostalim filom premažite sve mafine i uvaljajte u kokos ili mlevene orahe. 

Izvor: Stvar ukusa