Palačinke su svima omiljena poslastica koja nikada ne može da dosadi. Ukoliko ste u potrazi za novim receptom, onda je ovaj baš za vas. Palačinke punjene slatkim sirom, pa zapečene u rerni toliko su dobre da će odmah nestati iz pleha.
Priprema nije previše komplikovana, a sigurno se nećete zaustaviti samo na jednoj.
Sastojci:
- 10 palačinki
- 250 g neutralnog sira
- 1 jaje
- 3 kašike šećera u prahu
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g malina
Priprema:
Zamesite testo za palačinke kao i obično i ispecite ih u tiganju. U činiju stavite krem sir, šećer, ekstrakt vanile i celo jaje, pa mutite mikserom da se lepo sjedini. Svaku palačinku nafilujte krem sirom, poređajte maline, pa je zamotajte, a posebno "ušuškajte" i krajeve ka unutra, da fil u toku pečenja ne bi iscureo. Ređajte ih u pleh tako da budu gusto raspoređene jedna uz drugu. Prelijte ih ravnomerno sa svih strana slatkom pavlakom, i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko 15-ak minuta dok se ne uhvati fino zapečena korica. Vadite ih na tanjir zajedno sa sosom od slatke pavlake, a po želji možete da ih prelijete voćnim sirupom po želji ili da dodate sveže voće.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem