Testo za rolate sa malinama je toliko mekano, vazudšasto i prozračno da se prosto topi u ustima. Možete da koristite bilo koje voće, a najbolja stvar je krem od vanile koji se premazuje na kraju. Pravo malo remek delo, a priprema uopšte nije komplikovana. Ukusni voćni rolati biće zvezde svake proslave, a ukućani će se odmah razgrabiti.
Sastojci:
Za testo:
- 150 ml mleka
- 21 g kvasca
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 jajeta
- 60 g putera
- +/- 470 g brašna
Za punjenje:
- 350 g malina
- 100 g šećera
- 30 g skroba
- 40 ml vode
Za krem:
- 150 g krem sira
- 40 g putera
- 50 g šećera u prahu
- 1-2 kašike ekstrakta vanile
Priprema:
U toplo mleko dodajte izdrobljeni kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte jaje, puter, vanilin šećer i umutite. Sipajte brašno i so, pa nastavite da mutite. Nauljite posudu, stavite testo i pokrijte. Stavite testo u rernu koju ste prethodno zagrejali da naraste. Za to vreme napravite punjenje. Maline pomešajte sa šećerom i skuvajte, pa dodajte skrob pomešan sa vodom i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Testo posle 5 minuta izvadite iz rerne i ostavite na sobnoj temepraturi još nekih 15 minuta, pa ga rastanjite oklagijom tanko. Premažite voćni sos preko i urolajte. Isecite rolate, pa poređajte u tepsiju obloženu pek papirom. Pokrijte i ostavite da odmore još nekih 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15-20 minuta. Krem sir, puter sobne temeprature, šećer u prahu i vanilu dobro sjedinite. Premažite svaki rolat dobijenim kremom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno