Generacije na prostorima bivše Jugoslavije odrasle su uz galete, ili popularni bakin kolač koji i danas odoleva svim trendovima. Domaćice su nekad ljubomorno čuvale recept, želeći da upravo njihove galete budu najukusnije i najmekše. Prave se vrlo lako, a uspeće vam iako ste potpuni početnik u kuhinji. Sastojke sigurno već imate kod kuće, te napravite čuvene galete i podsetite se detinjstva i nekih davno prošlih vremena. Da bi bakin kolač što duže ostalo svež, držite ga u metalnoj kutiji sa poklopcem.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 šolja ulja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja mleka
- 4 šolje brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
U posudu za mućenje razbijte jaja, dodajte šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite mikserom. Testo treba da bude mekano i da se lako oblikuje rukama. Manje loptice testa stavljate u aparat za galete, koji ste prethodni premazali sa malo ulja i pecite dok ne porumene. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Po želji ih pospite sa malo šećera u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem