Napravite slatke kiflice od čokoladnog i običnog testa koje će obožavati posebno najmlađi. Najteža stvar je čekanja da testo dvaput narasta, ali je zato rezultat mekano testo koje se topi u ustima sa svakim zalogajem. Kiflice po našem receptu pravićete stalno.

  • Sastojci:
  • 200 ml  mleka
  • 5 g svežeg kvasca
  • 500 g brašna od 
  • 130 g  šećera
  • pola kesice vanilin šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 jajeta
  • 20 g kakao praha
  • šećer
  • ulje i mleko za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U činiji pomešajte mleko, dodajte kvasac i mešajte dok se kvasac ne rastvori. U drugoj činiji pomešajte brašno, šećer i vanilin šećer. Sipajte pripremljeni kvasac, ulje i jaja i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Kada testo počne da se formira mesiti testo rukama dok ne postane glatko. Testo podelite na pola. Polovinu testa poravnati rukama i sipati kakao prah. Mesite testo dok se kakao dobro ne upije i dok testo ne postane glatko. Oba testa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite da se diže 2 sata. 
Nakon isteka vremena podeliti oba testa na 3 jednaka dela i tanko ih razvaljati u pravougaonik. Belo testo rasporedite po radnoj površini, premažite uljem i preko stavite čokolado testo. Zatim opet belo testo, premažite uljem i pospite šećerom. Ponovite postupak sa drugim razvaljanim testom. Nakon što su svi delovi sastavljeni, razvucite ih još jednom oklagijom da biste ih dodatno zategli. Prepolovite testo vertikalno, pa svaku polovinu podelite na 7 jednakih delova. Svaku spljoštite oklagijom i urolajte da napravite kiflicu. Prebacite kiflice u pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite da se dižu 2 sata ili dok se ne udvostruče. Premažite svaku kiflicu mlekom, prebacite u rernu i pecite na 180°C 20 minuta. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE