Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrskava i sočna pita sa borovnicama

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ukus borovnice koji se pamti, napravite ovu poslasticu i vi.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.


Sastojci:

5 čaša sveže borovnice, oprati i osušiti dobro

1/2 šolje plus 3 kašike šećera, podeljeno

1 kašika sveže ceđenog limunovog soka

1/4 kašičice korijandera

1 kašika kukuruznog brašna

1/2 šolje brašna

1 1/2 kašičice praška za pecivo

3/4 kašike soli

1 1/2 čaše pavlake, podeljena

Vanilin sladoled ili šlag, za serviranje

2. Isipajte borovnice, 1/2 šoljice šećera, limunov sok i korijander u veliku posudu. Dodajte kukuruzno brašno.  

3. Prebacite smesu u posudu za pečenje.

4. Pomešajte brašno, preostale 3 kašike šećera, prašak za pecivo i so u posebnu posudu. Sipajte 1 1/4 čaše pavlake i mešajte dok se testo ne sjedini. 

5. Dodajte preostalu 1/4 pavleke i mešajte.

6. Okrenite testo na dobro očišćenu radnu površinu. Mesite testo oko 30 sekundi.

7. Podelite testo u pravougaonik. Odvojiti u 8 kvadratnih komada.

8. Pospite na vrh borovnice kako biste napravili izgled "kaldrme".

9. Pecite u rerni dok ne dobije zlatno-smeđu boju oko ivica, a voće umetnite u smesu pola sata nakon pečenja.

10. Izvadite iz rerne i hladite najmanje 10 minuta pre serviranja. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi, preliveno sa vanilinim sladoledom ili šlagom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti