1. Mikserom dobro umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen šlag i maskarpone sir i dobro promešajte.
2. U drugoj posudi umutite čvrst šam od belanaca, a zatim polako dodajte umućenom kremu od žumanaca.
3. Pomešajte sok od kajsija, narendanu limunovu koru i sok i belo vino i dobro promešajte na tihoj vatri dok se ne napravi sirup.
4. Umočite piškote u sirup od kajsija, a zatim stavite u kalup za torte. Kajsije stavite preko piškota, a preko njih nanesite fil.
5. Pre serviranja sklonite obruč sa kalupa i dekorišite belom čokoladom i korom pomorandže, ili na klasičan način - kakao prahom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: lepaisrecna.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus