1. Mikserom dobro umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen šlag i maskarpone sir i dobro promešajte.


Sastojci:

3 jajeta

50 g šećera

100 ml šlaga

125 g sira maskarpone

2 kajsije iz kompota

150 ml soka od kajsija (iz kompota)

sok od pola limuna

15 ml belog vina

4 piškote

2 kašike rendane bele čokolade

1 kašičica rendane kore limuna

2. U drugoj posudi umutite čvrst šam od belanaca, a zatim polako dodajte umućenom kremu od žumanaca.

3. Pomešajte sok od kajsija, narendanu limunovu koru i sok i belo vino i dobro promešajte na tihoj vatri dok se ne napravi sirup.

4. Umočite piškote u sirup od kajsija, a zatim stavite u kalup za torte. Kajsije stavite preko piškota, a preko njih nanesite fil.

5. Pre serviranja sklonite obruč sa kalupa i dekorišite belom čokoladom i korom pomorandže, ili na klasičan način - kakao prahom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: lepaisrecna.rs