Aligot je jelo sa juga Francuske koje je jedna vrsta pire krompira. Vi ga možete jesti kao prilog uz neko meso, ali i kao ukusnu i brzu večeru. Francuzi obično ovo jelo spremaju sa nekoliko vrsta sireva, ali vi možete koristiti samo jedan.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 g kačkavalja (po želji, a možete da pomešate i dve vrste)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 30 g putera
- so, biber
Priprema:
Krompir isecite na kockice i skuvajte. Posolite. Kačkavalj izrendajte. U drugoj šerpi otopite veću kocku putera sa pavlakom za kuvanje i celim čenovima belog luka. Kuvajte dok ne provri. Krompir usitnite viljuškom. Dodajte kačkavalj i sjedinite. Zatim iz sosa od pavlake za kuvanje izvadite beli luk i dodajte u krompir, pobiberite. Dobro sjedinite da dobijete kao testo. Servirajte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem