Aligot je jelo sa juga Francuske koje je jedna vrsta pire krompira. Vi ga možete jesti kao prilog uz neko meso, ali i kao ukusnu i brzu večeru. Francuzi obično ovo jelo spremaju sa nekoliko vrsta sireva, ali vi možete koristiti samo jedan.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 200 g kačkavalja (po želji, a možete da pomešate i dve vrste)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 30 g putera
  • so, biber

Priprema:

Krompir isecite na kockice i skuvajte. Posolite. Kačkavalj izrendajte. U drugoj šerpi otopite veću kocku putera sa pavlakom za kuvanje i celim čenovima belog luka. Kuvajte dok ne provri. Krompir usitnite viljuškom. Dodajte kačkavalj i sjedinite. Zatim iz sosa od pavlake za kuvanje izvadite beli luk i dodajte u krompir, pobiberite. Dobro sjedinite da dobijete kao testo. Servirajte.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs