Brancin spremite drugačije nego do sada.

Ako volite ribu, onda obavezno porbajte da je spremite na ovaj način. Ne morate samo brancin da koristite, možete bilo koju morsku ili rečnu ribu, a sve što treba da uradite je da pripremite paradajz sos sa celim paprikama i ispečete ribu u rerni. Vrlo je jednostavno i praktično, a svima se sviđa. Poslužite za Svetog Nikolu ili Badnje veče.
- Sastojci:
- 2 brancina
- 1 praziluk
- 4 čena belog luka
- 8 papirka
- 900 g seckanog pelata
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 lovorov list
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Isecite praziluk i beli luk i prodinstajte par minuta, pa dodajte cele paprike i ostavite još nekih 5 minuta. Sipajte pelat i šećer i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte ostale začine i krčkajte još nekih 5 minuta. Sipajte sos u tepsiju i preko stavite brancin koji ste očistili i posolili. Preko stavite kriške limuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Kada oči ribe postanu bele, gotova je.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.