Ako volite ribu, onda obavezno porbajte da je spremite na ovaj način. Ne morate samo brancin da koristite, možete bilo koju morsku ili rečnu ribu, a sve što treba da uradite je da pripremite paradajz sos sa celim paprikama i ispečete ribu u rerni. Vrlo je jednostavno i praktično, a svima se sviđa. Poslužite za Svetog Nikolu ili Badnje veče.
- Sastojci:
- 2 brancina
- 1 praziluk
- 4 čena belog luka
- 8 papirka
- 900 g seckanog pelata
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 lovorov list
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Isecite praziluk i beli luk i prodinstajte par minuta, pa dodajte cele paprike i ostavite još nekih 5 minuta. Sipajte pelat i šećer i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte ostale začine i krčkajte još nekih 5 minuta. Sipajte sos u tepsiju i preko stavite brancin koji ste očistili i posolili. Preko stavite kriške limuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Kada oči ribe postanu bele, gotova je.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem