Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 2 velika čena belog luka, iseckana
- 500 g praziluka, tanko isečenog
- 500 g krompira, isečenog na kockice
- 500 ml povrtnog bujona
- 500 ml biljnog mleka
- seckani vlašac za ukras
Recept za posni potaž od praziluka i krompira:
Kako biste napravili potaž, zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri i pržite beli luk i praziluk, mešajući, dok povrće ne omekša. Dodajte krompir i bujon, pa poklopite i dinstajte 15 minuta dok praziluk i krompir ne omekšaju.
Sipajte biljno mleko, a zatim sklonite sa vatre i umutite ručnim blenderom dok smesa ne bude skoro glatka, sa blago zrnastom teksturom. Pospite vlašcem i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posni potaž od brokolija i crvenog sočiva.
Pročitajte i kako se pravi kremasti, gusti potaž od dve vrste pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem