Sastojci:
- 500 g boranije
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 250 g paradajz paste
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica crvene paprike
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Recept za dinstanu boraniju sa krompirom i šargarepom:
Kako biste napravili dinstanu boraniju, pržite luk, beli luk i šargarepu na maslinovom ulju 7 minuta, na srednjoj vatri. Posolite. Dodajte krompir i 250 ml vode. Kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri.
Boraniju blanširajte u slanoj vodi 5 minuta na srednjoj vatri. Zatim sklonite sa vatre i ostavite 5 minuta. U posudu sa krompirom i šargarepom dodajte blanširanu boraniju i još 250 ml vode. Kuvajte 25 minuta na srednjoj vatri. Na kraju dodajte paradajz pire, bosiljak i crvenu papriku i kuvajte 5 minuta na srednjoj vatri. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i žutu boraniju na mađarski način.
Pročitajte i kako se pravi pržena boranija sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.