Domaćice su se oduvek trudile da budu ekonomične kada su recepti u pitanju, a posebno kada spremaju krsnu slavu. U stanju su da od jedne namirnice naprave i po nekoliko jela. Zato vam danas donosimo praktičan savet kako da od jednog pileta napravite dva specijaliteta koja možete poslužiti na slavi ili bilo kojim drugim svečanim povodom.

Dakle, sveže pile istranžirajte i stavite da se dobro skuva dok ne počne samo da se odvaja od kostiju. Zatim svo meso iscepkajte, a vodu sačuvajte. Polovinu iskoristoite da napravite domaću supu sa knedlama, a ostatak za pileću salatu sa susamom.

Za supu sa knedlama propržite luk, celer i šargarepu, dodajte meso i nalijte vodu. Začinite i napravite knedle za koje vam je potrebno jedno jaje i griz. U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Postepeno dodajte griz i mešajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je griza onoliko da bi vaša smesa bila gusta kao za palačinke.Obavezno ostavite oko 5 minuta da odstoji. Onda ćete videti da li je masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu. Kašičicom vadite knedle i spuštajte u supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle prvo umočite u kipuću supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza. Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.

Za pileću salatu sa susamom u činiji pomešajte iscepkanu piletinu, pavlaku, majonez i prepečeni susam.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE