Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike ajvara
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike vode
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:

  • 250 g šunke, narendane
  • 200 g krem sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 60 ml majoneza
  • 3 kuvana jajeta
  • 4 manja kisela krastavca
  • 150 g rendanog kačkavalja

Recept za slani rolat sa ajvarom:

Za slani rolat prvo dobro umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj činiji umutiti žumanca, pa postepeno dodajte pavlaku, ajvar, ulje, vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo i solju. Lagano lopaticom umešajte u umućena belanca.

Smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju. Čačkalicom proverite da li je pečeno, ako je suva, kora je gotova.

Izvadite iz rerne i pomoću papira uvijte u rolat. U međuvremenu napravite fil. Pomešajte sve sastojke za fil, osim rendanog kačkavalja. Koru odrolajte i premažite filom, pa pospite rendani kačkavalj. Ponovo savijte u rolat, umotajte u providnu foliju i stavite u frižider do serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svečani rolat sa kačkavaljem i jajima.

Pročitajte kako se pravi rolat sa šargarepom i sirom za Svete Vrače

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Rolat od lisnatog testa

StvarUkusa